SK Bukit Awang

Peta Lokasi dan Alamat
Alamat:Kampung Dalam Huma,
16800 Pasir Puteh, Kelantan
Tel:09-786 5914
Faks:09-786 5914
Pengumuman

Sila masukkan pengumuman mengenai "SK Bukit Awang" (maksimum 200 huruf).

Masih Ku Ingat ...

Ruangan ini hanya untuk cerita mengenai pengalaman belajar, mengajar atau melawat ke SK Bukit Awang sahaja. Cerita berunsur kebencian, politik, boleh menyinggung perasaan individu atau kumpulan yang lain dan lain-lain perkara yang tidak sihat tidak dibenarkan di sini.


idah_pakdo
27/01/2012 05:22PM
Siram kelas
Dulu, satu antara 2 bangunan sekolah lantainya tidak bersimen. Jadi, salah satu duty roster kami ialah 'siram kelas', supaya kami tidak menyedut habuk/debu tanah waktu kami belajar. Kejayaan cemerlang tahun 1982 menjadikan skba sek contoh. Saya bangga menjadi salah seorang murid SKBA.

Cikgu Yie, salam sejahtera.

Yusmawati adalah rakan sekelas dan sekampung saya.

dimana agaknya kawan2 yang lain....Azmi, Koma, Laila, Zabidah, Adilah, yusri, mamat, rohani...dll..semoga berbahagia dimana saja berada.

cikgu yie
15/10/2011 01:20AM
Di manakah Bukit Awang?
Salah satu perkara yang menjadi tanda tanya kepada saya ialah di manakah Bukit Awang yang menjadi asal-usul nama Kampung Bukit Awang? Menurut seorang guru yang pernah belajar di SK Bukit Awang, iaitu Cikgu Yusmawati bt. Che Soh, 41, dari Kampung Gong Kemuning bersebelahan Kampung Bukit Awang, Bukit awang adalah sebuah anak bukit kecil yang tak begitu ketara tingginya sebagai sebuah bukit. Ia terletak tak jauh dari Kampung Bukit Awang. Oleh sebab ia sangat rendah, ia sukar dilihat dari jauh. Beliau pernah mendaki ke puncak bukit ini pada awal 1990-an untuk menyiapkan kerja kursus Sejarah tentang asal-usul Kampung Bukit Awang semasa menjadi guru pelatih maktab.
Sila login untuk menghantar cerita anda.
Free Subscription
Education related businesses such as:
  • tuition centres
  • home tuition
  • music class
  • dancing class
  • taekwando class
  • kindergartens
  • or any related categories
are encourage to subscribe the FREE listing here.