SMK Meradong

Ruangan Untuk Pelajar
Ruangan ini dikhaskan kepada pelajar yang sedang belajar dan pernah belajar di sini.
Jumlah Ahli: 7
Daftar sebagai ahli
Ahli Terkini

RoslanJemat
Tahun belajar: 1994 - 1995
Menjadi ahli di sini sejak: 14/09/2012
Tetiba tringat Oldskul, pnh menuntut di tingkatan 1 (setahun) d sini (1994) rakan sekelas, abg latif, mazlan hj tani, serina, samuel. ranchak, mathew a, giring, nyambang, fong lee ling n rmai lg. Kemudian sekali lg menuntut disini (1999/2000) tingkatan 6. cikgu kitaorg time tingkatan 1, ialah cikgu maria.semuanya dh jd ingt2 lupa.But then, yg paling tak leh lupa, time orientasi, mula masuk blja, ingat lg kt tepi dewan mkn ade kolam yg byk teratai.Time tu ade sorg abg pengawas, kalo tak silap ketua pngawas kut , nama dia kalo tak silap abg Sulaiman,dlm garang2 dia tu, siap jd kn aku adik angat n bg duit belnja mkn bila aku mcm tak cukup duit.tah mane la skrg semua mereka ni.Takde sorg pun yg keep n touch.Misses sgt that moment. Btw, email fb aku :lanzbabe@yahoo.com - lan

robert
Tahun belajar: 1994 - 1995
Menjadi ahli di sini sejak: 27/02/2011
berasal dari Pakan.dua tahun belajar di SMK Meradong tingkatan4 dan 5,dulu tinggal kat asrama Muhhibah tingkat 2 ketua asrama Billy.mewakili sekolah dalam bola sepak selama 2 tahun johan masa main kat SMK julau dan Naib Johan masa main kat SMK meradong. ahli PBSM dan bola sepak,seronok masa sukan antara rumah dulu rumah nilam. nama yang Kho dengan Rosman cakap boleh ingat lagi

Hj.Deri
Tahun belajar: 1973 - 1974
Menjadi ahli di sini sejak: 10/12/2010
Belajar disini setelah habis SMK Sungai Paoh, Sarikei. Pada masa itu SMK Sungai Paoh, Sarikei hanya sampai Tkt.3 sahaja ( Sarawak Junior Certificate (SJC), dan untuk Tkt.4 hingga Tkt.5 terpaksa menyambung di "SMK Binatang"...masuk Tkt 4 Sains ( atau Form 4B )...banyak kenangan pahit manis..masih bergolak dengan "komunis" ketika itu,..

ROSMAN
Tahun belajar: 1992 - 1995
Menjadi ahli di sini sejak: 26/10/2010
dulu diam kat asrama Muhhibah. Masih ingat kenangan bila time belajar malam, time makan kat dewan, time curi2 pancing ikan kat kolam depan asrama tu, time ambik buah rambutan kat belakang asrama....seronok rasanya. rasa nak sekolah balik kat sini.... classmate: verzerliza, noria yusof, ali hanafiah, sapa lagi eik...banyak..zabedee.....
kawan belajar malam...peter, joseph (yang ada 12 jari)edward,bajut.....banyak lah....
by the way... sapa2 yang masih kenal saya... hubungilah... sebab saya rindu u all semua.

nas
Tahun belajar: 1998 - 2004
Menjadi ahli di sini sejak: 03/08/2010
pernah satu kelas dengan yunus, robin stephen, yani florine caroline francis, azam, yanto, zul, niza....dan banyak lagi.banyak kenangan yg susah nak lupa...

Kho
Tahun belajar: 1992 - 1995
Menjadi ahli di sini sejak: 03/06/2010
Dulu2 Lower Form penah satu kelas dengan Louis Jaafar, Jiram Sidin dan byk lg yg lain... Upper Form satu kelas dgn Vincent Mutin, Julian Gundi,Ngumbang Chack, Liman Jampi, Donny Sumping,Andrew Entipan etc..bla...bla...

YUS
Tahun belajar: 2000 - 2002
Menjadi ahli di sini sejak: 02/11/2009
Mencari kawan lama...Terutama Masnorafzan
Share |
Free Subscription
Education related businesses such as:
  • tuition centres
  • home tuition
  • music class
  • dancing class
  • taekwando class
  • kindergartens
  • or any related categories
are encourage to subscribe the FREE listing here.

Similar Listings

Similar listings in Bintangor, Sarawak: