SMK Merbau

Peta Lokasi dan Alamat
Alamat:Lot 6410, Blok 10, Kuala Baram Land District,
98100 Miri, Sarawak
Tel:085-66 5159
Faks:085-66 2159
Pengumuman

Sila masukkan pengumuman mengenai "SMK Merbau" (maksimum 200 huruf).

Masih Ku Ingat ...

Ruangan ini hanya untuk cerita mengenai pengalaman belajar, mengajar atau melawat ke SMK Merbau sahaja. Cerita berunsur kebencian, politik, boleh menyinggung perasaan individu atau kumpulan yang lain dan lain-lain perkara yang tidak sihat tidak dibenarkan di sini.


Missccliahenry
17/01/2012 01:22PM
Dimana SMK Merbau wujud pada 2000 sampailah sekarang
Sungguh tidak aku sangka kali pertama aku berpindah dari Limbang ke Miri, Aku telah mendapat sekolah di SMK Merbau yang tidak pernah didengar selama ini. Aku bertanya kepada semua saudara mara yang sudah lama tinggal dimiri tentang SMK Merbau mereka langsung tidak tahu tentang sekolah ini. Kebetulan lah semasa bapa aku ingin mendaftar nama adik aku, kerani dipejabat tersebut mengatakan yang sekolah itu baru ditubuhkan pada 2000 dan yang terletak dikawasan SK Anchi Miri dikawasan Piasau Jaya. So aku ingatkanlah ada senior2 mana lah tahu kali pertama aku pergi sekolah tersebut aku terkejut melihat yang sekolah tersebut hanya mempunyai tingkatan 1 sahaja pada 2000.Sungguh tidak aku sangka kami senior kepada semua orang di SMK Merbau dan kami juga dipindahkan kepada beberapa sekolah pada akhir tahun 2002 after result PMR keluar. Kami sangat sedih sebab tidak dapat merasmikan Sekolah Baru untuk SMK Merbau.

prezs
24/05/2010 12:17PM
Saat2 bersama permain2 hoki 2005-2008.
Masih ku ingat saat2 bermain hoki bersama kawan2 di padang smk merbau. Banyak pengalaman yang saya dapat di sekolah tersebut. Saya tak pernah lupa dengan jurulatih hoki iaitu cikgu Frankey, cikgu Prada...dan ramai lagi. walaupun bpe kali dh menghantar pasukan untuk pertandingan tapi tak pernah menang. tapi itu la saat yang paling best bagi saya. saat memperjuangkan smk merbau dalam bermain hoki.
di sini saya ingin mengucapkan terima kasih kepada cikgu frankey. thank you so much to you.......bye2......
Sila login untuk menghantar cerita anda.
Free Subscription
Education related businesses such as:
  • tuition centres
  • home tuition
  • music class
  • dancing class
  • taekwando class
  • kindergartens
  • or any related categories
are encourage to subscribe the FREE listing here.