SK Sulabayan

Peta Lokasi dan Alamat
Alamat:Peti Surat 136,
91308 Semporna, Sabah
Tel:089-78 2630
Pengumuman
saya pernah mengajar di sk sulabayan tahun 1997-2000 banyak kenangan indah disini...ust zainal
zainal2311 - 2014-03-08 12:52:12

Sila masukkan pengumuman mengenai "SK Sulabayan" (maksimum 200 huruf).

Masih Ku Ingat ...

Ruangan ini hanya untuk cerita mengenai pengalaman belajar, mengajar atau melawat ke SK Sulabayan sahaja. Cerita berunsur kebencian, politik, boleh menyinggung perasaan individu atau kumpulan yang lain dan lain-lain perkara yang tidak sihat tidak dibenarkan di sini.


zainal2311
08/03/2014 12:54PM
say datang sk sulabayan
saya berhasrat melawat sekolah posting pertama sk sulabayan pada mei 2014...saya nak lihat kenangan terindah di sulabayan...insha Allah

inajmal
21/05/2010 04:50PM
Pengalaman Paling Berharga
suatu pagi pertengahan tahun 1976 ketika saya Darjah 2, entah kenapa, saya telah menconteng buku teks. Nak kata tak sengaja susah juga nak percaya sebab menconteng tu bukan masa tidur. Tapi yg pasti saya tak berniat jahat atau vendalisme.......agak-agak tak tahulah apa pentingnya buku teks.

.....sebab saya tak pernah sembunyikan perbuatan itu (tak tahu itu satu kesalahan) akhirnya pada pagi itu Cikgu Hj Majanteh Hj Salleh (Guru Besar) nampak buku tersebut terconteng. Saya beritahu saya yg conteng. Terus cikgu Majanteh genggam kuat seberapa banyak rambut saya lalu dia sepak saya sampai terjatuh dari tangga sekolah. Peristiwa itu menjadi pengajaran sangat berharga buat saya sehingga akhirnya saya berjaya menjadi guru seperti Cikgu Majanteh.

Berikut ialah kawan-kawan sekelas Darjah 6 (1978):
Zainal Bungug, Nabtalin Gurimbang, Jumdailasa Hajanan, Norsariah Lerok, Madjalalin Salasalin, Lauhani Kegoh, Lauharin, Kirab, Aukari, Bakarang, Ulailiah @ Asnah, Rosmiah @ Babbaraini, Sitti Baidan Parasil, Rosmin Maktasil, arwah Kabasiah Pajali, arwah Ahmadi Hj Kabolani, arwah Marasadin, arwah Sukurin Asibin, dll
Sila login untuk menghantar cerita anda.
Free Subscription
Education related businesses such as:
  • tuition centres
  • home tuition
  • music class
  • dancing class
  • taekwando class
  • kindergartens
  • or any related categories
are encourage to subscribe the FREE listing here.